Hairmodel is the new way of being a model.

Home / News / Hairmodel is the new way of being a model.

Hairmodel is the new way of being a model.

Wij als Hair Model Agency, NIIN models, boeken beeldschone en bijzondere modellen, speciaal opgeleid voor shows, shoots, catwalks en presentaties voor professionele haarstylisten, fashion en commercials. In het afgelopen jaar hebben we een database aan modellen gecreëerd waar we érg trots op zijn. Stuk voor stuk leveren ze prachtig werk en tillen ze de Hair Fasion naar een hoger level. De modellen van NIIN Models hebben ieder hun eigen specialiteiten. Creatief, enthousiast en allen met een eigen persoonlijkheid.  
Een voorbeeld hiervan is Kim Nieuwenburg, een gedreven meid die duidelijk laat zien hoe het is om een Hair Model te zijn en wat het allemaal oplevert. En als kers op de taart is onze Kim ook nog eens Finaliste van de Miss Beauty Contest. NIIN Models is geïnteresseerd hoe ze bij de Miss Beauty Contest terecht is gekomen en waarom ze de keuze heeft gemaakt om mee te doen.

“Via een vriendin van mij kwam ik voor het eerst in aanraking met de Miss Verkiezing. Zij had onlangs de stap genomen om deel te nemen en vroeg aan me of ik het ook interessant vond. Na het verhaal achter de Miss Beauty opgezocht te hebben, zag ik overal lange meiden met golvend blond of bruin haar tot ver voorbij de schouders. Dit bracht me aan het twijfelen met mijn lengte van 1.60 en korte kapsel. Maar niets bleek minder waar toen ik een week later via NIIN Models op het evenement Top Hair International – Die Messe in Duitsland stond waar ik met fel roze haar het merk KIS aan het promoten was. Die dag stond uitgerekend Miss Beauty of Germany naast me, en kon ik het niet laten om even aan haar jasje te trekken. Zij vertelde me dat er bij de Miss Verkiezing verder wordt gekeken dan het standaard plaatje: er word gelet op je houding, uitstraling, welbespraaktheid en enthousiasme, dus niet alleen de looks. Een mooi mens straalt namelijk niet alleen van buiten, maar ook van binnen waren haar woorden. Om de proef op de som te nemen besloot ik mee te doen waarbij ik alle ervaringen die ik in mijn korte tijd als model heb opgedaan (sinds januari 2018) in de strijd heb gegooid. Hoge hakken, catwalk loopjes en poseren waren inmiddels geen probleem meer voor mij. Ik heb als model geleerd dat het voornamelijk draait om je persoonlijkheid, dus ging ik ook met niets meer op mijn gezicht dan een laagje foundation en mascara naar shoots en castings. Maar… wel op hakken van 14 centimeter!

Inmiddels heb ik voor de Miss Beauty Contest een voorstel ronde gedaan, een catwalk loopje in bikini en tot slot een vragenronde in het Engels. Daarna was het moment van de waarheid. Kwam ik met mijn natuurlijke gezichtje, korte haar en charmant doch verzekerde houding in aanmerking om een finalist van Miss Beauty of Utrecht te worden? Met veel plezier kan ik zeggen dat Miss Beauty of Germany gelijk had, het antwoord is namelijk: JA! Het idee van werkelijke schoonheid is veranderd en mijn verfrissende look paste blijkbaar bij het beeld dat de Miss Beauty of Netherlands naar buiten wil dragen. Met een overdosis aan enthousiasme en motivatie sta ik nu in deze wedstrijd, waarbij ik mezelf de ‘Miss with a Mission’ noem. Ik wil graag laten zien dat anders zijn juist mooi is! Mijn motto voor de finale op 27 mei luidt: ‘Beauty is an Attitude’, want echte mooie mensen zijn mooi van binnen!”

Spreekt jou het verhaal van Kim Nieuwenberg aan en wil je ook Hair Model worden? Meld je aan via onze website NIIN Models of stuur ons een mailtje met foto naar info@niinmodels.nl.
Je kunt op Kim stemmen om haar te helpen in de Miss beauty contest door op haar te stemmen.  http://missbeautynetherlands.com/finalisten-utrecht-2018/   en SMS Poll Utrecht Kim N naar 3010  (let op dit kost €1.10 per ontvangen bericht)

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.